Marlene Wanqvist har under en stor del av sitt liv varit i nikotinets nät. Nu vill hon att du ska få ta del av hennes kamp. Under hela februari kommer du kunna följa hennes historia. Läs och låt dig inspireras av Marlenes tuffa kamp mot nikotinet.


MarleneVår februari- bloggare heter Marlene Wanqvist och hon lever ett härligt liv med sina barn och sambo. Marlene jobbar idag på Ica Maxi. På fritiden gillar hon att umgås med familj och vänner och när tiden räcker till, åker hon gärna iväg och tränar. Under en stor del av hennes liv har hon varit i nikotinets nät. Hon har försökt att sluta flera gånger och har fått flera återfall. När hon till slut provade Qvitt blev det hennes räddning. Nu vill hon dela med sig av sin kamp mot nikotinet här på qvitt.nu. Förhoppningsvis kan Marlenes historia inspirera dig till ett liv utan tobak och nikotin.

Visa ditt stöd och dela gärna med dig av egna tankar längst ner på sidan.

 

 

 

 

 


Hur har det gått?
25 april 2016
Marlene_april_lrDet går bra nu. Mitt Qvitt o jag. När jag tänker efter så byter man ut ett beroende mot ett annat, men jag kan stolt ställa mig upp och säga att mitt alternativ är bra. Jag gör rätt från början nu och jag har en ny standard i mitt liv. Jag stannar upp mer i min vardag. Jag sparar dyrbar tid på att inte ha nikotinet i mina dagliga rutiner. Allt är så mycket lättare och det är inget måste längre. Jag har en plan och den är långsiktig. Jag förstår. Jag vill. Jag kan. Jag gör. Och kan jag, så kan du! Lycka till!

//Marlene


29 feb29 februari- sista inlägget
Jag har fattat nu.
Jag äger mina beslut.
Jag äger min kropp.
Jag äger vad som går in i den.
Jag äger mina resultat.

Jag äger ansvaret för att förvalta det beslut som jag tagit. Varför? För det är jag värd.


28 februari
Hela den här månaden har varit som en ny start i mitt liv. Jag har satsat på att se saker i positiv mening. När jag inte haft rätt energier känner jag att det hade varit lätt att falla tillbaka i gamla vanor, men det har jag inte behövt, tack vare Qvitt. Med den produkten känner jag faktiskt ingen större skillnad mellan vanligt snus och Qvitten.


27 februari
Idag blev det en tur till min underbara syster. Mysfaktor på hög nivå. Solen tittade fram idag och vi fikade utomhus, underbart ?


25 feb26 februari
Ja, som jag har tjatat om tidigare… det går att byta ut sina vanor! Och i mitt val har jag blivit en gladare, starkare och roligare mamma/sambo ?.


25 februari
Inne på sista dagarna av mitt bloggande på qvitt, vad fort det har gått! Har faktiskt inte fokuserat på hur mycket jag sparat eller vad jag skall göra med de slantar som jag inte har lagt på snus. Jag har istället fokuserat på att ta en dag i taget, med träning, familjen, jobb och vänner.


24 feb24 februari
Ju längre jag kommer på min resa känns det som jag har valt helt rätt. Man lär sig att ändra sina rutiner och sitt tankesätt. Helgen har inneburit mycket jobb men jag har försökt att ta tillvara på de små stunderna och släppt alla måsten. Klarade till och med av en helg utan chokladen ?


23 februari
Jättemycket på jobbet… hur skall jag klara av allt? I dessa situationer hjälpte snuset mig, det gav mig den där lilla extra energin för att pressa mig igenom det som brukar vara jobbigt. Hur löser jag detta nu? Ja jag har ju qvitt, och i tanken måste jag säga till mig själv ”lugn Marlene, du fixar det här också”.


22 feb22 februari
Idag hade jag behövt en riktig snus… Det där med att hålla föredrag och stå längst fram på scenen, det är som om magen knyter sig och någon kramar ur sista droppen av en. Denna gång fick det bli utan att lugna nerverna. Fixade jag det? Ja det gjorde jag! Blir mer och mer imponerad av den vilja jag har lyckats skrapa fram 🙂 Idag är det jag som går och köper en lott.


21 feb21 februari
När jag jobbar mycket blir det inte mycket till frisk luft. Energin är verkligen på botten och jag somnade nästan vid middagsbordet ? Härliga familj: -Behöver vi handla? Nej svarar jag. -Men något behöver vi väl! De tyckte att jag behövde lite luft så på med vinterkläder, då det var minusgrader ute, och sen en cykeltur till Maxi i vinterkvällen. Underbart friskt var det.


20 februari
Härligt! Ikväll slapp jag laga mat, underbart att bli bortbjuden. Var lite orolig, brukar ju bli lite vin till maten och då brukar jag till 99% bli jättesugen på den där nikokicken. Men jag har ju bestämt mig och jag klarade hela kvällen. Hade dessutom jättekul 🙂


19 feb19 februari
Hoppade bokstavligen ur sängen idag… Ja som jag längtat efter nya träningspass!!! Inbokad PT i dag, träningen ger mig sååå otroligt med energi. Känner mig lugn. Härligt när man kan lägga energier på bra saker som en själv 🙂


18 februari
Om jag tänker tillbaka på varför jag började snusa igen efter att jag fick min son, så är rastlösheten den enda anledningen jag kan komma på. Det gick ju inte alltid att göra som man brukade göra när man inte själv satte rutinerna i vardagen. Och nikotinet brukade hjälpa mig att styra upp tålamodet.13 feb17 februari

Det underbara med just månaden februari är att man börjar se vårtecken, solen visar sig och det är som om solen drar en utåt. Hamnade i sandlådan med min dotter idag och vi i byggde ett gäng sandslott i hop. Jättemysigt!


16 februari
Varje gång jag blir sjuk har det aldrig varit något problem för mig att inte ta en snus. Det är som om kroppen ställer om sig på något sätt. Vi är ju en bit in i vabbruari och vad jag vet så bjöd vi inte in dig, men du kom ändå, vinterkräksjukan.


15 februari
Jag funderade ett par dagar innan jag bestämde mig för att försöka mig på det här med bloggandet. Men när jag väl börjar skriva går pennan varm. Det är kanske det som är det bästa när man bestämmer sig för att inte ha nikotinet som en del av sitt liv. Så mycket tankar som kommer upp på ytan, man undrar varför man började? Borde vara lika lätt att komma på som ”varför man slutar”…


14 feb14 februari
Ja så var det. Jag har en ny livsstil och jag får kämpa för att hålla suget borta. Men vinsten jag fått är ett liv utan ett beroende. Jag är mer aktiv med mina barn. Förr var det lätt att man blev lite väl bekväm. Den dosen av extra glöd som jag fått nu, gör mitt liv så mycket mer levande.13 februari

Allt är så mycket enklare vissa dagar. Solen visade sig och vips fick man en dos av lite d- vitamin, ja den värmer ju också. Det är farligt att bli rastlös, tur att jag har min dosa Qvitt. Idag blev det ett par varv i lekparken med barnen 🙂


12 feb12 februari
Funderar en hel del på att det är skönt att inte känna sig beroende. Jag är stolt över mig själv. Jag är glad när mina barn kan se att jag väljer ett bra alternativ och jag känner mig som en bra förebild.

 

 

 


11 feb11 februari
Vissa dagar är bra och vissa dagar är mindre bra. Jag lägger märke till att när dagarna går i ett lätt irriterat tecken smittar det av sig på resten av familjen. Det är nästan till och med så att min sambo tittar på mig och säger: ”snälla taaaa en snus” ?.

 

 

 


10 feb10 februari
Varit på utbildning och tankat information hela dagen så det gick åt ett antal prillor av Qvitt-dosan idag. Är så nöjd med produkten från Gotlandssnus. Jag läser på dosans undersida att Qvitt kan vara uppiggande med gingseng, ja det verkar ju funka 🙂

 

 

 


9 feb9 februari
Jag har upptäckt att maten spelar en stor roll när man försöker sluta med nikotinet. Om jag äter bra och får i mig av kostcirkelns alla regler så håller jag även suget av nikotin i balans. Fast jag kan erkänna att vissa dagar kan jag bara längta efter nikokicken!

 

 

 


8 feb8 februari
Har märkt att jag är mer rastlös än tidigare så för mig är det klockrent att ha två barn hemma som medför fullt ös samt några träningspass i veckan. Man byter ju oftast ut ett beroende mot ett annat. Träningen ger så otroligt med energi i vardagen. Underbart!


7 februari
Sötsuget har ökat och man byter ju oftast ut en last mot en annan. Choklad tillhör favoriten… farligt farligt…


6 feb6 februari
Hur har det då gått hittills? Mycket bra, långt över förväntan. Jag är galet stolt över mig själv. Det är en lögn om jag säger att jag aldrig tänker på nikotinet. Det gör jag. Flera gånger i veckan. Men. Jag låter tanken och suget komma för att sedan låta den passera. Fördelarna med att vara nikotinfri är så många fler.

 

 

 


5 feb5 februari
Jag var underbart gravid igen. Efterlängtade unge. Denna gång var det inget problem alls att vara nikotinfri. Jag var illamående från dag ett och det enda jag ville ha var vatten och frukt.
Det mönster jag hade märkt om mig själv var att jag tyckte det var kämpigast efter graviditet och allt vad det innebar. När barnet börjar äta vanlig mat kommer suget smygande, bara för att jag kan… Men jag tänkte inte tillåta det denna gång, jag skulle vinna helt över denna kamp. Så den här gången testade jag Qvitt. Känslan första gången var ”wow ”, det kändes ju som en riktig prilla 🙂


4 feb4 februari
Ett par månader efter att min son kommit började mitt tålamod tryta och humörsvängningarna kom och gick. Detta gjorde att jag började använda nikotinkuddar. Jag var tillbaka i nikotinets träsk… igen. Sen gick åren…3 februari

Första gången jag lyckades sluta med nikotinet var under perioden när jag väntade mitt första barn. Kommer ihåg det starkt. Efter de första tre nikotinfria dagarna hade jag och min sambo bestämt att vi skulle åka till Ikea. Jag hade sådan abstinens, humöret var uselt och tålamodet likaså. Det hela slutade med att vi stannade på en mack och köpte en dosa till mig. Tror inte att det hade gått så bra på Ikea annars. Men sen kom halsbrännan smygande och det fanns inget annat än att sluta med snuset. Nu var jag nikotinfri.


Dag 32 februari
Hej, jag heter Marlene. Jag vill att du ska få ta del av min kamp mot nikotinet. Det kommer säkert att handla om mycket annat också eftersom humöret sägs få ett uppsving i abstinensruset. Och det finns mycket att bli uppretad på! Jag har under en stor del av mitt liv varit i nikotinets nät. Jag har jobbat inom serviceyrket hela mitt liv och där har tempot varit högt. Nikotinet har lugnat mig många gånger både i mitt humör och i stressade situationer. Ska jag någonsin lyckas sluta?


[maxbutton id=”5″ text=”WEBBSHOP” url=”http://shop.qvitt.nu/vara-produkter-2/qvitt-nikotinfritt/qvitt-kit.html”]
[mashshare shares=”false” align=”right”]

Share this post