Patrik Nordgaard har snusat i snart 20 år. Men nu har han bestämt sig för att sluta. Följ hans 30 första dagar mot ett nikotinfritt liv här på qvitt.nu. Läs hans dagbok och låt dig inspireras att sluta själv med hjälp av nikotinfritt snus.

patrik_blogg_stPatrik Nordgaard är 36 år och bor på Gotland sedan 6 år tillbaka med fru och två barn. Idag arbetar han som digital produktansvarig på Gotlands Media. På fritiden är Patrik gitarrist i coverbandet Snöjröj. Han gillar även att sporta och är fd elitspelare i bandy med bla ett SM-guld för Hammarby.

Patrik har varit beroende av snus i snart 20 år. Han har tidigare haft några uppehåll, men säger själv, att han inte tagit dem på tillräckligt stort allvar och har därför trillat dit igen. Nu har han dock bestämt sig och han är riktigt taggad. Följ hans 30 första dagar mot ett nikotinfritt liv här på qvitt.nu.

Visa ditt stöd och dela gärna med dig av egna tankar längst ner på sidan.

 

 

 

 


Summering
IMG_5861x

Jaha, då är jag i mål och mitt uppdrag utfört. Jag fick en utmaning, att vara tobaks- och nikotinfri under hela maj. Tävlingsmänniska som jag är va det inte mycket att fundera över. Hur har det gått då? Om jag ska vara ärlig så har det gått oförskämt bra. Det har nog varit svårare att fundera ut vad som skall skrivas i denna blogg. Jag har haft en bra månad och fått en kick start i mitt “snusslutande”. Hoppas att även du blir inspirerad att överge snusdosan. Och som tidigare sagts, Qvitt hjälper och underlättar i det inledande skedet. Dessutom är dom ju faktiskt rätt goa 🙂

Maj blev en väldigt händelserik månad, med husaffärer i fokus. Jag lovar att resten av detta år kommer bli minst lika intressant och jag hoppas att jag kanske får möjlighet att gästskriva några rader längre fram. Mitt tips för dig som tänker sluta snusa – bestäm dig! Då kommer du fixa det! Begär kan vara starkt, men viljan är snäppet vassare 😉


Dag 30
31 maj
31maj

Idag togs det definitiva beslutet om vårt nästa boende. Vi har nu kritat på ett samarbetsavtal med Eksjöhus som nu officiellt får äran att bygga vårt nya hus. Det känns fantastiskt bra och skall bli otroligt spännande att ta steg-för-steg i denna process. Det känns som ett perfekt avslut på denna månad som nikotinfri. För tusan vad det har hänt mycket saker.


Dag 29
30 maj
Det här inlägget författas i mitt huvud kl 03:00. Jag har precis varit uppe, torkat spya, bäddat rent, duschat och tvättat barn. Det glamourösa livet som småbarnsförälder.


Dag 28
29 maj
IMG_5832

Det blev en eftermiddag på stan. Jag och smågrabbarna hängde i lekparken, var på ”muräventyr”, spanade in tornen, kastade sten i havet och hade det allmänt bra. Som avslutning på dagen käkade vi ribs från Bad Wolf BBQ. Har ni inte varit där…gå dit! Självklart hann vi även med att fira lite morsdag också:)


Dag 27
28 maj
Sista helgen som nikotinfri bloggare. Tiden går fort, mycket fort. Tänk att det snart är juni. Vaknade tidigt efter en lite stökig natt. Hade tänkt att ta en liten sovmorgon, men kunde inte sova…typiskt! Ägg, bacon och en stor kopp kaffe, sen är man med i matchen. Under eftermiddagen kom en rejäl regnskur. Ganska skönt då vi inte var speciellt sugen på att vara ute och fixa. Fram med lite täcken, fram med lite popcorn och igång med Netflix. Hela familjen i soffan och tecknat på tv:n. Nice!


Dag 26
27 maj
Dag26

En kreativ dag. Frukostmöte med digitalt fokus. Genomgång och feedback med en kollega som skall certifiera sig i Online marketing. Strategimöte kring vår fantastiska turistsajt, gotland.net. Och fredag på det, kan det bli bättre!?


Dag 25
26 maj
Dag25

Det är klart, vi har idag signat alla papper och sålt vårt underbara hus. Och oj, vad snabbt allt har gått… Nu är det dags att ta nästa steg i livet. Kommer inom kort göra klart med nästa ”stopp”. Blandande känslor är det. Jag har haft det fantastiskt bra på denna gård. Men, nu går vi inte från något, utan till något. Och det är skönt att allt kring försäljningen är klart.


Dag 24
25 maj
Dag24

Musik, finns det nåt dåligt med det? Att få plugga i gitarren, vrida upp volymen och bara känna hur ljudet skär genom luften. Att dessutom få göra det med andra likatänkande.


Dag 23
24 maj
Fatta att jag inte tagit en enda riktig snus på 24 dagar. Och bra har det gått dessutom. Chockad! Trodde nog att suget skulle vara större och att jag vissa dagar skulle överväga att ta en. Kollegan bredvid mig är snusare. Kan ibland känna lukten när han öppnar dosan. Klart att den frestar lite men nej, jag har ju bestämt mig!


Dag 22
23 maj
Måndag…igen. Helgerna går skapligt fort. Jag går in i spännande och väldigt intressant vecka…på alla sätt. En sista husvisning (?). Hur kommer budgivningen på huset utvecklas? Kommer det rent utav bli sålt den här veckan…? Vem vet? Ha en bra vecka och ta hand om er!


Dag 21
22 maj
22maj

Idag bestämde jag och äldsta grabben att stödhjulen på cykeln skulle plockas bort och att ”övningskörnings” skulle påbörjas.
Stödhjulen borta, hjälmen på och jag redo att springa efter som stöd.
– Är du redo, skall pappa hjälpa dig nu?
– Jag kan själv! blev svaret.
Sen försvann han, och tydligen kunde han själv…hur gick detta till!?


Dag 20
21 maj
19maj

Husvisning omgång 2. Tidig uppgång, stor kopp kaffe, sista lilla fixet innan folket strömmar in. Även denna visning hade bra med besökare, vilket är roligt! Nu har vi endast en planerad visning kvar, sen är det förhoppningsvis klart


Dag 19
20 maj
20majFredag, alltid så sköna fredag! Blev dock ingen glamorös fredag. Min fredags-AW bestod av 3 timmar gräsklippning. Men, jag hann med en sen hamburgergrillning. Och det är ju aldrig fel!


Dag 18
19 maj
18maj

Började dagen med ett frukostmöte på Strand Hotell. Tillväxt Gotland bjöd in till intressant diskussion om ”Handel & Digitalisering”. Spännande case presenterades av Jonas Moberg från Bikeoholic. Idag var det även dags för den första officiella visningen av vårt hus. Bra intresse och ganska mycket folk som var där. Nu är det bara att vänta och hoppas på bra respons.


Dag 17
18 maj
Snart tre veckor utan tobak och nikotin, fantastiskt! Det går ju rätt bra det här. Är de nån som har några funderingar om Qvitt, att sluta med nikotin eller något annat, tveka inte att kontakta mig via kommentarsfältet nedan.


Dag 16
17 maj
16maj

Har inte ens varit nära att trilla dit under dessa inledande veckor. Nikotinet har gått bra att kontrollera. Behovet av att ha något under läppen är lite tuffare att kämpa mot. Nu har jag Qvitt som hjälper till. Men en dag kanske även den plockas bort…vem vet!?


Dag 15
16 maj
Måndag, alltid lika härliga måndag. Varför är jag så trögstartad när klockan ringer på måndagsmorgonen. Kroppen säger ifrån och ögonen vill inte öppnas. Men, som någon klok människa en gång sa -“det är bara mentalt”! Jag försöker tänka i dom banorna. Nån kopp kaffe och en stunds vaket tillstånd och man är med igen. Jag är som ni hör en riktigt dålig morgonmänniska 🙂


Dag 14
15 maj

Söndag då…tog med mig äldsta grabben på bio – Angry Birds. “Riktigt rolig” om han får recensera. Har ju även gått 2 veckor av mitt uppdrag som nikotinfri bloggare. Hur har det gått då? Att hålla sig “ren” har inte varit några större problem. Klart att suget finns där ibland, men helt klart lättare än jag trodde när jag gick in i det här. Känner mig övertygad om att jag kommer hålla i detta även efter den här månaden.


Dag 13
14 maj
Dag13

Helg = sovmorgon! Nja, skulle inte tro det. Mina kids är inte den typ som tar sovmorgon. Kring 05:30 går ”larmet”. Har man tur så kan man skuta fram lidandet 30 min. Då tycker 4-åringen att vi haft sovmorgon… Men å andra sidan så är det ju quality time oxå. Satt ett par timmar på gräsklipparen idag, vad gräset växer. Är redan uppe på en klippning per vecka…


Dag 12
13 maj
Dag12

Fredag den den 13:e…enligt sägen en dag där olyckor händer. Inte denna dag, som tur var! Jag har faktiskt haft en väldigt bra dag! Hela eftermiddagen ägnades åt div work shops och team buildande. Kvällens aktivitet bestod av kockande på Wisby Strand – 3-rätters med Gotland som tema! Vid såna här tillfällen brukar det vara rätt lockande med en riktig snus. Men jag måste faktiskt få berätta för alla som tvivlar på att substitut inte fungerar… det gör det!


Dag 11
12 maj
Dag11

Om gårdagen kändes lite kämpig så har denna dag rullat på fint so far. Jag skrev ju ett tidigare inlägg om en slitsam helg med mycket fixande där hemma. Idag kom resultatet av det. Klockan 12:32 fick jag ett sms från mäklaren, – ”jag har nu annonserat din bostad”. Otroligt spännande, lite läskigt och lite ledsamt. Det är ju ett fantastiskt hus, eller gård, på alla sätt. Men för oss är det dags att gå vidare, testa något nytt och förhoppningsvis få det lite softare med mer tid för annat.

 

 


Dag 10
11 maj
Suget efter snus. Vissa dagar är tuffare än andra. Det visar sig främst genom det invanda mönstret att vilja stoppa in en ny snus, typ direkt när man kastat ut en annan. I detta fall handlar det ju om Qvitt, så jag får glädja mig åt att det inte är tobak och nikotin i alla fall… Jag är dock inte ett dugg orolig att jag skall misslyckas med detta.


Dag 9
10 maj
IMG_5739

Man får verkligen en rejäl försmak av sommaren när det här underbara vädret håller i sig. Och när solen skiner måste ju solglasögon en självklarhet. Har precis unnat mig ett par nya som landade i lådan idag.

 

 

 


Dag8

Dag 8
9 maj
God morgon! Då rullar vi igång en ny vecka då. Jag längtar efter att få hem mina småkillar idag. Dom har varit hos mormor och morfar under helgen. Man inser efter bara någon dag utan dem hur mycket dom betyder och vad dom tillför. Dom är bäst helt enkelt!


Dag 7
8 maj
Jag överlevde denna vecka! Att vara nikotinfri var en barnlek i jämförelse med ”hemmaprojektet” som för min del precis gick i mål (kl är nu ca 02:00 och jag skall strax upp och jobba). Vi har nog kört non-stop-arbete från torsdag morgon. En vecka som nikotinfri har ju också gått. Känslan är fortfarande bra och jag tror på mig själv. Tänker jag på snus? Absolut, flera gånger om dagen. Man har ju vissa (läs många) saker som förknippas med att ta en snus – till kaffet, efter maten, framför tv`n… Listan kan göras hur lång som helst. Nu gäller det att behålla fokuset och att fortsätta vara målinriktad. För jag har ju trots allt bestämt mig!


Dag7

Dag 6
7 maj
Spontana och snabbt planerade besök är alltid trevligt. Idag kikade några vänner från Stockholm förbi oss. Det blev en riktigt välbehövlig paus från byggande, trixande och fixande. Alldeles strax är det dock dags för mig att lämna sällskapet. Ett gig med bandet är inbokat i Gammelgarns bygdegård. Just bygdegårdsspelningar brukar ofta bli väldigt bra – folk är glada och vill bara ha kul.


Dag5

Dag 5
6 maj
Fredag, alltid lika härligt med fredag. Känns ju helt underbara med en extra lång helg och detta magiska väder. Hoppas det håller i sig! Idag var det även dags att hänga med bandet någon timme i replokalen, nya låtar och lite idéer jammades fram.

 


Dag4

Dag 4
5 maj
Oj oj oj, summerar dagen och konstaterar att jag är sjukt mör i kroppen. Upprustning av huset, altanbyggande och allmänt småfix sliter tydligen på en. Rundar med gott samvete av kvällen i soffan med ett avsnitt House of Cards. Fantastisk serie!


Dag 3
4 maj
Inne på tredje dagen utan nikotin. So far so good. Just nu nu känns det som att det kommer vara hur lugnt som helst att hålla sig ifrån snuset.


Dag 2
3 maj
Blir man extra trött när man skippar nikotin? Stupade i säng klockan nio igår…


Dag1_3

Dag 1
2 maj
Yes, då är jag igång! Avslutade gårdagen med en sista snus, ett bra avslut, ett avstamp mot det nya. Framtiden ja, den ser väldigt spännande ut. En hel del nya saker och förändringar på gång. Kommer kanske berätta mer om detta längre fram 😉


Snart är det dags!
1 maj
Det har blivit dags för mig att sluta snusa. Jag har tidigare haft några uppehåll men kanske inte tagit dem på riktigt allvar. Och vad händer då? Självklart trillar man dit förr eller senare. Nu har jag bestämt mig och är riktigt taggad att anta utmaningen. Jag vet att det kommer bli riktigt tufft ibland, men jag både tror och hoppas att Qvitt kan bli den hjälpande hand som ibland behövs. Jag är redo!

 

 

 


[maxbutton id=”5″ text=”WEBBSHOP” url=”http://shop.qvitt.nu/vara-produkter-2/qvitt-nikotinfritt/qvitt-kit.html”]
[mashshare shares=”false” align=”right”]

Share this post