Frågor och svar

Vad är Qvitt?

Qvitt är en tobak- och nikotinfri produkt utan tillsatt socker, här från Roma på Gotland. Då Qvitt innehåller Panax ginseng, grönt te och fluor kan det både ge en upplyftande känsla och samtidigt höja koncentrationsförmågan samt göra munhygienen bättre. Det klassas t.o.m. som ett livsmedel. Men framförallt är Qvitt hjälpen när du vill bli kvitt nikotinet och kanske sluta röka eller sluta snusa helt.

Hur lång hållbarhet har Qvitt?

Qvitt har en hållbarhetstid på sex månader från tillverkningsdatum. Bäst-före-datum hittar du på etiketten på botten av dosan. Qvitt är inte nödvändigtvis en kylvara, men med kylförvaring håller produkten en bättre kvalité.

Innehåller Qvitt socker?

Nej. Qvitt innehåller inget tillsatt socker

Kan jag snusa Qvitt när jag är gravid eller ammar?

Med hänvisning till Livsmedelsverkets kostråd för gravida och ammande avråder vi att använda Qvitt eftersom den innehåller ginseng.

Var kan jag köpa Qvitt?

Qvitt kan köpas i kiosken, på macken eller i vår webbshop.

Vem tillverkar Qvitt?

Qvitt tillverkas av Gotlandssnus och tillverkningen sker på Gotland.

Är det åldersgräns för köp av Qvitt?

Nej, men vi rekommenderar våra återförsäljare att endast sälja Qvitt till personer över 18 år.

Det har aldrig varit eklare att sluta.

Qvitt är ett snussubstitut för dig som är färdig med nikotinet. Qvitt har mycket snuslik smak och snuskänsla. Den innehåller även Panax Ginseng, grönt te och fluor. Det innebär att Qvitt kan vara uppiggande, höja koncentrationsförmågan och förbättra munhygienen. Qvitt lanserades 2014 och etablerade sig snabbt som en av Sveriges mest populära produkter för att sluta snusa.Produkten tillverkas av Gotlandssnus som i grunden är en gotländsk tillverkare av premiumsnus. Råvarorna som används är av bästa sort och det märks på både smak och känsla. Idag sker all tillverkning i fabriken i Roma på Gotland där de även har sitt kontor. Läs mer om Gotlandssnus här. Qvitt- det har aldrig varit enklare att sluta.

Qvitt Wild Mint

Söker du ett fräschare alternativ för att slippa nikotinet? Då är Qvitt Wild Mint för dig.  Med en bestämd smak av mint och en prilla som påminner om vanligt snus är Qvitt Wild Mint mångas nya favorit. Allt med en klar känsla av Gotland. Vad sägs om att starta en ny och fräsch vana redan idag?

Qvitt Original

Gotlands stolthet, Qvitt original, är redan en klassiker. Den traditionella snussmaken med en underton av bergamott har fått allt fler att byta till det nikotinfria alternativet. Qvitt Original innehåller grönt te, fluor och panax ginseng. Ingredienser som piggar upp, höjer koncentrationsförmågan och bidrar till förbättrad munhygien. Allt med en oefterhärmlig känsla av Gotland.

Qvitt Salmiak

Vill du få en lite mer exotisk smak av Gotland? Då är Qvitt Salmiak för dig. Med smak av salmiak och en underton av kryddan anis ger Qvitt Salmiak en ny upplevelse. Lite salt i smaken, perfekt formad under läppen och så god att det är lätt att glömma nikotinet. Qvitt Salmiak finns i två olika förpackningar. Oavsett vilken du väljer kommer du få en ny smak för Gotland.

JUNE 3, 2019

Så blev Thomas nikotinfri...

Thomas Bark hade snusat i över 30 år när han bestämde sig för att bli nikotinfri med...

MAY 25, 2019

Efter 45 år med snus –...

Christian Brandt har snusat i hela sitt liv. Men nu har han bestämt sig. Under...

MAY 19, 2019

Manne tänker sluta med snus...

Manne Malmros har har både rökt och snusat länge. Nu  kan du följa hans väg mot ett...

APRIL 20, 2019

Idas mål är att bli...

Ida Gustafsson har varit aktiv snusare i snart tretton år. Men nu dumpar hon dosan för...

MARCH 26, 2019

Det här händer när du...

När du slutar med nikotin kommer du antagligen att känna att något saknas i ditt liv...

FEBRUARY 20, 2019

Tolv tips som får dig att...

Här har vi samlat massor av tips och råd som kan hjälpa dig till ett liv utan tobak...