Eddie Gavaller har varit slav under nikotinet i snart fem år. Men nu dumpar han dosan för gott! Här kan du följa hans resa mot ett snusfritt liv. Läs hans blogg och låt dig inspireras att sluta själv.

Hej Qvittrare!
Eddie Gavaller här, smålänning på 22 år! Jag är en pigg & go ung man, jag arbetar som försäkringsrådgivare & är en fotbollsnörd av rang! Jag är nu här för att dela med mig av mitt mål. Målet är såklart att bli snusfri!

Jag har varit slav under tobaken & nikotinets järnstyre sedan jag var 17 bast, i fem år alltså. Men nu är dagen här, en dag jag nog vetat skulle komma! Dagen då jag dumpar dosan för gott. Kommer bli tufft det här, men det fixar jag briljant! Följ gärna med mig på denna stig som skall leda oss till ett sundare & mer välmående nikofritt liv! Häng på så kör vi!

// Eddie

Visa ditt stöd och dela gärna med dig av egna tankar längst ner på sidan.

 

 

 

 

 


DAG 30
Dagen D är kommen, utmaningen är avklarad & jag är jävligt stolt över att ha klarat av detta! Så jävla bra! Jag vill tacka för min tid här hos Qvitt, ni är en stor del till att detta gått så pass bra!

Ska du sluta snusa rekommenderar jag varmt att ni tar hjälp av Qvitt, tro mig det hjälper! Börja med det fysiska begäret, & ta itu med ovanan sedan är det bästa tipset en nyslutad snusare som jag kan ge er. Bestämmer ni er för att sluta på riktigt kommer det gå galant!

Ha det nu bäst allihopa & återigen tack!

// Eddie


DAG 29
Näst sista dagen, fan vad bra detta gått hörni, mycket bättre än jag trott! Något som Amanda (min Fru) är den förste att hålla med om. Kan inte skylla ett enda utbrott på avsaknaden av snus, perfekt!


DAG 28
En dag i solen med mina kära fru, magiskt!


DAG 27
4 dagar kvar, sen har jag klarat av Qvitts utmaning 🙂


DAG 26
Det börjar närma sig sitt slut med mitt sluta-snusa bloggande! Lite sorgligt hehe 🙂 Detta innebär även att jag börjar trappa ner på mitt användande av Qvitt. Jag körde i början ungefär 1,5 dosa Qvitt om dagen, jag snusade det alltså som en adrenalinstinn, nervös & stressad lantbrukare. Nu är jag nere på en halv dosa om dagen, & jag kommer lägga av helt efter dag 30.

Qvitt har verkligen varit fantastiskt som substitut för en som ska sluta snusa! Som jag nämnt tidigare så har ovanan varit minst lika jobbig som begäret att bli av med! Men jag vill ha fickorna helt fria från dosor, & så ska det bli helt enkelt!


DAG 25
Livet äger!


DAG 24
Hade detta varit en julkalender hade det varit julafton idag, men för min nya fräscha överläpp är det julafton varje dag numera! God jul!


DAG 23
Över 3 veckor som snusfri, känner inget begär rent fysiskt längre. Utan det är bara det psykiska (ovanan) kvar att brottas med. Visst, suget att pilla in en prilla kommer ibland till mig, jag ska inte ljuga! Men den tanken blir mindre & mindre märkbar!


DAG 22
Den fjärde anledningen, UTSEENDET.

Simpelt & enkelt, ingen ser snygg ut med en förvriden överläpp. Bondestämpeln sitter fastetsad med eldgaffel i pannan varje gång du petar in en prez under läppen!


DAG 21
Tisdag, jag mår oerhört bra! Livet är fantastisk hörni, glöm inte att tänka på det målgång varje dag, minst 🙂


DAG 20
Måndag igen…! Den tredje anledningen, LASTEN.

Att snusa är ju egentligen en eländig last, att alltid se till att ha snus nära till hands, dosor som tar slut, att springa ner till närmsta butik för att köpa en ny dosa, gå upp mitt i natten för att kropp & själ skriker efter en prez, ofräsch munhygien, nackdelarna är efter lite eftertanke ganska många! Fan va glad jag är att jag slutat, ärligt talat!


DAG 19
Söndagsdeg, fint! Qvitt & jag i soffan idag! Hörs nästa vecka, imorn alltså 🙂


DAG 18
Hej lördag!  Anledning två. Den HÄLSOSAMMA biten.

Även detta en viktig faktor till valet att bli snusfri. Snus ÄR inte bra för hälsan, oavsett vad alla lössnusande bönder debatterar om att det visst är bra så är det inte det. Tobak & nikotin, hur kan det va bra för en stackars människa? Nä inte ens för en bonde är det positivt för kropp & hälsa. När det nu gått en tid sedan jag la av kan jag med ärlighet säga att jag är piggare! Sen om det beror enbart på snusandet kan jag inte svara på, men jag mår bättre!


DAG 17
Fredag, yes! Jag tänkte börja rada upp lite olika anledningar som bidrog till att jag tog beslutet att dumpa dosan. Första & största anledningen var den EKONOMISKA biten. Jag började räkna på hur mycket jag la på snus per månad. Innan jag började uppskattade jag att jag spenderade ca 200-250 kr i månaden. Men efter två månaders uträkning visade det sig att summan låg på 550-650 kr!! Helt skevt, jag lägger alltså ca 7000 kr per år på trötta snusdosor? 70 000 kr på 10 år :)))) Snyggt jobbat Eddie!

Sanningen är nog att det är den främsta anledningen att jag nu lägger av. En SJUKT onödig utgift!


DAG 16
Lite reflektionstid såhär långt. Det som folk misslyckas med när det kommer till att t ex sluta röka, snusa osv är helt solklart för mig, det är den mentala biten. Alltså att man inte bestämmer sig till 100% att lägga av! För bestämmer man sig verkligen så går det,. Visst det kan va jobbigt men det går! Allt handlar om att verkligen BESTÄMMA SIG 🙂 Det är värt det!


DAG 15
Hemma från en minisemester, gott! Snusfria livet går fint & visdomstanden läker. Snart har jag en bra mun igen! Hörs imorn 🙂


DAG 14
Ven är magiskt, precis som livet, även det snusfria!!


DAG 13
Semester på Ven utanför Landskrona, magiskt! Var NÄRA att ta en snus av min kära svåger idag, men nöjde mig tillslut med att lukta på eländet. Bra karaktär där!! Så besviken jag hade varit på mig själv om jag hade failat nu.. keep up the good work helt enkelt…


DAG 12
Tja! På benen igen, & idag tänkte jag reflektera lite angående sötbegäret när man slutar snusa!
Jag äter vanligtvis aldrig godis, alltså verkligen aldrig! Men de första dagarna utan tobak & nikotin hade jag ett helt brutalt begär efter godis! Jag åt liksom godis på jobbet, vilket aldrig händer annars. I takt med att dagarna har gått har även detta begär stillats, men jävlar vad påtagligt det var under de första dagarna!


DAG 11
Hej på er! Idag var febern borta då jag vaknade, skönt. Smärtan är fortfarande där men ur snussynpunkt är det faktiskt ganska bra! Jag hade nämligen inte kunnat snusa även om jag ville just nu. Så vi kör på!


DAG 10
Ligger fortfarande med feber.. varit hos tandläkaren idag & de konstaterade att jag fått en inflammation, att sluta snusa är ingenting jämfört med att dra ut visdomständer… hörs imorgon för nu behöver jag vila!


DAG 9
Hej! Ett jobbigt dygn har jag varit med om, smärtan i min mun är olidlig & jag har åkt på feber… ska kurera mig nu så hörs vi mer när jag piggat på mig 🙂


DAG 8
Här ligger jag med otroligt ont i käften, har dragit ut en visdomstand & bedövningen har börjat släppa… nu ska jag vila en stund & hoppas smärtan lägger sig!


DAG 7
En vecka in på mitt nya tobak- & nikotinfria liv! Skönt 🙂 Det här går långt över förväntan, min järnvilja räcker långt. Imorgon ska jag dra ut en visdomstand… varför kan man inte få ha nånting kvar i munnen? Först snus och sen tänder. Hörs!


DAG 6
Inte en skymt av nikotin eller tobak så långt ögat kan nå. Qvitt är allt jag ser! Hörs imorn!


DAG 4 & DAG 5
Hej där igen!
Söndag idag. Fredag & lördag är avklarade, yes!! De två dagarna då mitt snusanvändande brukar stå i zenit. Men med järnvilja har jag klarat mig igenom första helgen som snusfri! Helt utan “återfall” så jävla gött! Visserligen snusar jag mycket Qvitt, men det är med en bra känsla! Qvitt är inte ohälsosamt för en suktande överläpp & den är faktiskt riktigt nice, gillar den skarpt!

Nu rullar vi in i en ny snusbefriad vecka! Väl mött!


DAG 3
Första arbetsdagen som niko- & tobaksfri är till ända & det gick fan över förväntan! Inne på tredje dygnet nu, det mest kritiska enligt många. Men det går fortfarande strålande. Jag är så pass inställd på att fixa detta så jag tror verkligen att detta kommer gå galant hela vägen.


DAG 2
24 timmar tobak & nikotinfri! Gott, ett delmål avklarat. Jag skriver ju så jag lever & är bevisligen vid minna sinnes fulla bruk fortfarande. Det har gått över förväntan hittills! Visst, suget finns där såklart som en kraftig djävul på min axel, men än så länge orkar jag bära upp den utan jättemycket besvär!

Imorn väntar de första timmarna på jobbet.. en plats där jag brukar attacksnusa så grovt att kunderna i telefon känner smaken av Ettan lös. Får se hur jag reagerar på denna utmaning!

Sköt om er så länge.


DAG 1
Under fem års tid har jag snusat dygnets vakna timmar, & de sista åren även under nattetid. Men idag är dagen här, domedagen? Frihetsdagen? Jag vet faktiskt inte, just nu är känslorna lite delade. Men jag är fast besluten att min sista prilla spottades ut nu klockan 17.11 den 28 juni 2017! Jag har nu dessutom fått den äran att ta del av en utmaning av Jenny här på Qvitt, det tackar vi för!

Utmaningen är enkel (på papperet…), under de 30 första dagarna ska jag dokumentera hur min resa till ett nikotin & tobaksfritt leverne går! Kul & spännande, tror det kommer hjälpa mig mycket på vägen! Jag kommer börja med att byta ut min kära Lundgrens-dosa mot Qvitts fräscha dosor! Följ mig gärna, eller ännu bättre, dumpa dosan du med så kör vi ihop?

Första Qvitten är under läppen, nu inväntar vi helvetet… eller? Hörs imorgon! Ha det!

Kommentarer

Uncategorized