Ida Gustafsson har varit aktiv snusare i snart tretton år. Men nu dumpar hon dosan för gott! Här kan du följa hennes resa mot ett snusfritt liv. Följ hennes resa och låt dig inspireras att sluta själv.

Hej! Jag har varit en aktiv snusare i 13 år nu, med avbrott vid graviditet och amning två gånger, och jag tänker tanken att jag BORDE sluta varje kväll när jag går och lägger mig. Men, det blir aldrig av! Jag snusar ungefär en dosa om dagen och det ruinerar både mitt tandkött och min plånbok. Även fast att jag vet om dessa problem så hittar jag ändå inte motivationen till att sluta. Jag provade att ladda ner en app en gång – jag höll mig snusfri i ca.5 timmar, haha! 

Jag fick då nys om nikotinfritt snus och har googlat runt en del (och gudars så mycket det fanns att välja mellan) men jag föll för Qvitt som Gotlandssnus tillverkar. Det känns genuint att de håller till på Gotland och att tillverkningen även sker där, det känns schysst mot miljön. Enligt Gotlandssnus är ”råvarorna av bästa sort” och den känslan får jag också när jag läser innehållsförteckningarna på Qvitts olika smaker. I jämförelse med konkurrenter till Qvitt så ligger de också vettigast till prismässigt – tummen upp från den studerande egenföretagaren. Jag är vrålnervös över denna utmaning kan jag erkänna och jag tror att detta kommer att bli tufft, men jag SKA klara det! 😊 Nu peppar vi! //Ida

Visa ditt stöd och dela gärna med dig av egna tankar längst ner på sidan.


Nu är jag igång!

Nu är jag igång med utmaningen! Jag har försökt att inte tänka och göra så stor grej av det under helgen och halsflussen som jag har hjälper nog till att avleda min tankar en gnutta. Jag älskar morgonsnusen och därför så tog jag med en dosa tobak- och nikotinfritt (Original portion) in till sängen redan kvällen innan och jag var så trött på morgonen att när jag skulle ta en snus så märkte jag inte ens att det var en nikotinfri snus som jag la in under läppen – det kom jag på en halvtimme efter och då fick jag panik – DÅ slog nikotinabstinensen till! ”Det man inte vet om lider man inte av” tänkte jag och försökte resten av dagen att låtsas om att det var riktiga snusar som jag la in.

Och tack vare att dom nikotinfria snusarna verkligen ser ut som vanligt snus och smakar fräscht men ganska milt så lurade det hjärnan riktigt bra. Jag kände under dagen igår och även idag att jag kan bli lite yr och att tålamodet och humöret verkligen sätts på prov. I natt så svettades jag och sov oroligt som tusan – jag antar att det är nikotinet som håller på art gå ur kroppen och jag hoppas verkligen att det går över fort och att dom kommande dagarna kommer att kännas lättare (försöker intala mig det i alla fall).


Fyra långa dagar!


Nu har det gått fyra dagar. Fyra långa dagar – dom känns lika långa som dom gjorde när jag väntade på förlossning. Svettningar, yrsel, förbannad, grinfärdig, pepp ibland, krypningar i kroppen – så har jag känt dom senaste dagarna. Men, skam den som ger sig! Sambon och barnen får stå ut med en ostabil nikotinabstinensstinn morsa ett tag till! Det kanske är dom som förtjänar belöning efter utmaningen är klar, haha!

Jag har provat Qvitt’s tobak- och nikotinfria snus med smak av salmiak idag och herrejädrar alltså, det luktar lakritsshots och smakar som hostmedicin som jag fick när jag var liten. Jag har aldrig varit något för smaksatt snus förut men det här är fan inte dumt alls. Perfekt till och med när sötsuget fladdrar till, vilket det gör extra mycket nu när jag försöker glömma nikotinet. Nu ska jag kämpa mig igenom en midsommarhelg, det känns som att det är en nubbe i varje ben som jag behöver! Trevlig midsommar / Den ostabila Sullkullan i djupaste Dalarna!


Längsta veckan ever

Snart en vecka utan tobak och nikotin. Den längsta veckan ever men jag är så sjukt imponerad av mig själv att jag har klarat det såhär långt ✌🏼 Utmaningen kommer att pågå i fem veckor till men jag har ännu inga planer på att ge upp, trots att sambon sitter och frestar med sina dosor. Okej, jag har varit lite nära på att ge upp men då har jag snärtat mig själv på fingrarna och sagt ”ajabaja”.

Det har varit otroligt svårt och ansträngande att göra saker som kräver min koncentration och närvaro, och att jag har sovit dåligt om nätterna gör ju inte saken bättre. Men som jag har skrivit förut så är tobak – och nikotinfritt snus min räddning från nikotinabstinens-döden! Imorgon är det en ny vecka och då tar jag jäklar anamma nya friska tag och hoppas på att den går fort som fasen. Nya uppdateringen om hur det går för mig kommer under veckan – pass på!

Ha’re gött / Trött och smågrinig

Kommentarer

Uncategorised